Kom ut nu Kevin!!

V.38+3 :-) Nu är han 51cm från huvud till häl, han väger ca 3450g och huvudets omkrets är ungefär 35cm:-o börjar känna mig väldigt stor nu och har känt det ett väldigt långt tag. Hehe. Jag har ungefär 0,5-1,5 liter fostervatten i kroppen. Fostervattnet förnyas var tredje timme. 20% av alla barn som föds, föds med navelsträngen runt halsen, och det vill jag inte att kevin skall göra:-( navelsträngen är ca 51cm lång nu. Går väldigt ofta på toaletten nu, trycker på hela tiden känns det som. Har väldigt ont vid revbenen för han sparkar mycket där, får ont bak i ryggen och det gör så ont i bland så jag tror jag ska dö. Fast då får vi se hur jag känner när jag får riktiga värkar:-S ajajaj.. Var hos barnmorskan i dag, han har 148 i hjärtljud, magen har växt en cm så jag blir bara större och större. Men nu hoppas jag han kommer snart för jag tror jag spricker snart haha. Mitt blodtryck är bra oxå. Så eftersom allt är bra så får vi vara glada för det:-) fick en liten blödning för 2 dagarsen och det kunde bero på att när livmodern öppnar sig kan livmodertappen få bristningar och då kan börja blöda lite. Ringde till förlossningen och hon sa att jag skulle lägga mig o vila och vänta på att jag ska föda så vi får vell se när han kommer. Har börjat få lite mer värkar nu, känns som jag har en stor boll mellan benen som ska ut så det gör ganska ont när jag går. Och ser ut som en pingvin som vaggar fram:-D lite fult haha.. Henke börjar bli ganska nervös, han säger att han mår illa i bland av nervositet. Stackarn. Hehe. Står att han skall vila mycket oxå inför förlossningen för det tar så mycket kraft av en så man måste vara utvilad och pigg. Sen blir det inte mycket sova /vila när kevin kommit för då ska man ta hand om honom så mycket. Men gud vad jag längtar.:-) Skriver mer snart igen. Pöss och kram:-)

V.38

Nu är kevin ca 50cm lång och väger ungefär 3,2kg. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Väldigt stort hehe.. Han går upp ungefär 28g om dagen och växer hela tiden. Alla hans inre organ är färdigbildade nu och är klart för födsel. Om han skulle födas nu så är det inga problem. Jag har gått nu gått upp 19kg och är jättestor, har fått klåda på magen så Kliar sönder mig:-( har fått bristningar på magen oxå, nog snyggt. Kevin sparkar så hårt nu så det gör skitont, har värkar hela tiden nu och var uppe på sjukhuset igår, hade värkar 5-6minuter emellan och dom tyckte att det var lite förtidigt att lägga in mig på förlossningen. Så nu går jag här hemma och bara väntar och väntar. Ligger och vilar mycket för på nätterna är det jättesvårt för mig att sova. Vaknar hela tiden nästan, värker och måste kissa varje timma typ. Henke börjar bli väldigt nervös, igår var han väldigt nervös när vi kom till sjukhuset, men tror han klarar detta fin fint:-) han får hålla handen och pussa pannan så blir allt bra. Tror jag hehe.. Stackarn, han kommer nog få höra ett o annat från mig:-S ne ska försöka vara snäll:-) nu ska jag vila mig lite igen. Puss och kram

Vecka 36 nu=)

V.36

Kevin har nu fixerat sig i bäckenöppningen.
Magen har skunkt ner väldigt mycket och gör att jag måste kissa hela tiden nästan.
Man vaknar femhundra gånger om natten för man måste lägga sig på olika sett för man får ont i kroppen och massa skit=(

Han väger ca 2,8kg nu och är ungefär 48cm från huvud till stjärt.
Hans ansikte har blivit rundare och slätare.
Sugmusklerna har utvecklats och pga det är det hjälper ansiktet att få en rundare form.
Fostervattnet minksar för att kroppen absorberar bort en del.
Hjärnan är nu fördigväxt på Kevin =)
Huvudets omkrets är 33.5cm  =O

MAMMA:

Livmodern ligger ungefär 14cm ovanför naveln.
Jag har gått upp 18kg nu och börjar känna mig tung och klumpig.
Mjölken i brösten har blivit ganska mycket och läcker ibland, helst under nätterna när man kanske ligger med armen under ena bröstet så kan det läcka ut litegrann.

Har kommit in i en liten depprition nu tror jag, känner mig väldigt nere, grinig, irriterad och trött hela tiden. Börjar bli väldigt trött på att gå runt och vara gravid.
Orkar inte göra någonting nästan.
Har tappat apptiten ganska mycket oxå, äter inte så jättebra längre.
Har nog med att jag kanske börjar bli väldigt nervös och orolig över att allt skall gå bra, hur vi ska komma till sjukhuset, och allt sånt.
Det är så mycket man börjar tänka på nu när man snart skall ha.
Har man tillräckligt med saker?
Har man glömt att köpa något?
Har man tillräckligt med blöjor?
Tusen frågor i huvudet på samma gång.
Vet inte ens vad bebisen skall ha på sig när vi skall åka hem från sjukhuset.
Men men, får hoppas att allt sånt löser sig när det väl kommer igång.
Har så ont hela tiden nästan, känns som mesverk hela tiden, svider och trycker neråt.
JObbigt som f*n.
Ryggen värker och jag bara klagar hela tiden ;P  Hehe..
Men det får man göra när man e tjockis =)


Fredagen 6/11

Idag har jag varit med morfar, Dorota (morfars flickvän), Mollan och mormor och hälsat på hemma hos Morbror Fidde och Hans tjej i deras nya hus =)
Dom har fått jättefint, ganska mycket kvar att göra men det går nog fort=)
Sen kom vi hem till mamma, jag och Mollan.
Jag åkte iväg och köpte lite godis så nu sitter vi och kollar Idol och äter godis=)
Mamma är väldigt springig i benen och kan inte sitta stilla för dom har precis flyttat nu till ett hus bredvid (Låååångt) =P
Så mamma springer runt och gör i ordning hela tiden.
Tror bara hon väntar på att en viss person skall sjunga=) hehe..
Hon med rastaflätor, kommer inte ihåg vad hon heter=) hehe..

___

Vi har nu flyttat till en lägenhet på Hisingen, en trea på 83kvadratmeter.
Jättefin lägenhet, och jättestor.
Har gjort i ordning Kevins rum nu, det blev jättefint, men han kommer ju sova med mammsen dom första åren =P heheh...
Älskar fortfarande Henke lika mycket och det börjar ornda upp sig mellan oss mer och mera.
Han skall nog gå en utbildning till Snickare och håller tummarna att det kommer att gå bra=)

Pöss alla (L)



">sandra
  • www.pingpongbarnklader.se
  • RSS 2.0